2023 Uluslararası Katılımlı Ulusal Alerji ve Klinik İmmünoloji Kongresi Ardından

Bu yıl uluslararası katılımlı Ulusal Allerji ve İmmünoloji Kongremizin 29. sunu Antalya Susesi Luxury Otel’de 29 Kasım-3 Aralık 2023 tarihleri arasında gerçekleştirdik. Bilimsel ve sosyal içerik açısından oldukça zengin ve katılımcı sayısının en yüksek olduğu kongremiz oldu.

29 Kasım Günü; Astım  Atakları, İlaç Desensitizasyonu, Deri Alerjileri,  Zor Olgularla İnteraktif Besin Alerjileri, Alerji ve İmmünolojide Laboratuvar Yöntemleri ve Alerjen İmmünoterapi olmak üzere altı ayrı kurs düzenlendi. Çok verimli ve interaktif geçen kursların bitiminin ardından açılış töreni yapıldı. 30 Aralık’da bilimsel program gün doğumu ile birlikte sözlü sunumlar ile başlayarak; konferanslar,  paneller ve uydu sunumları ile devam etti. Beş gün boyunca güncel, ilgi çekici ve tartışmalı konuların yer verildiği toplantılara katılım oldukça yüksek oranda oldu. Akşamları düzenlenen sosyal programlar ile katılımcılar  hoş vakitler geçirdiler.

3 Aralık günü öğleden önceki oturumların ardından kongre bildiri ödülleri verilerek ve bir sonraki kongre düzenleme komitesine dernek bayrağımız teslim edilerek kongremiz sonlandı. Dernek başkanımız Prof. Dr. Dilşad Mungan ve yönetim kurulu üyelerine, kongre başkanımız Prof. Dr.  Ferhan Özşeker’e, bilimsel komite başkanımız Prof. Dr. Özge Yılmaz’a, kongre sekreterimiz Doç. Dr. Semiha Bahçeci’ye, firma temsilcilerine,  Figür Turizm’e, dernek sekreterimize ve tabii kongremizde konuşmacı, oturum başkanlığı görevlerinde bulunan tüm akademisyenlerimize ve tüm katılımcılarımıza çok teşekkür ediyoruz.

2024 kongremizde görüşmek üzere…