#aidtarifleri – Balkabaklı hurmalı mama

Malzemeler

• 2 dilim bal kabağı (120 gr) • 2 adet orta boy hurma (20 gr)

• 1 tepeleme tatlı kaşığı irmik (10 gr)

• 120 cc su

• 3 ölçek allerji maması

Hazırlanış

• Hurmaları küçük bir kaseye koyun, üzerini geçecek kadar sıcak suda ıslatın, yumuşamaya bırakın.

• Yumuşayan hurmaları küçük küçük küçük doğrayın.

• Bal kabağını 120 cc suda pişirin, sonra ezip püre kıvamına getirin.

• Hurmaları ve irmiği ekleyip karıştırın, kısık ateşte pişirin.

• Piştikten sonra ılımaya bırakın.

• Yeterince ılınınca 3 ölçek allerji mamasını ekleyip karıştırın. Afiyet olsun :).

(Allerji maması eklenmediği takdirde pişmiş balkabaklı hurmalı karışım ikiye bölünüp farklı öğünlerde tüketilebilir, 24 saat buzdolabında saklanabilir).

BESİN ÖĞESİ İÇERİĞİ

Enerji (kkal) 185,5 Protein (g) 4,6 Kalsiyum (mg) 118,5 Demir (mg) 2,4 B12 vitamini (µg) 0,2 D vitamini (µg) 1,2 (Bebis 8.1 programı kullanılarak hesaplanmıştır)

Önemli Notlar:

– İrmik Buğday içerir.

– Besin alerjisi olan bebeğinizin, alerji durumu ve alması gereken alerjik formül miktarı hakkında doktorunuza danışınız.

– Burada yer alan tarifler, tedavi önerisi değildir. Alerji şüphesi olan bebeğinizin alması gereken tedavi ve öneriler için mutlaka bir Alerji Uzmanı hekime danışınız.

– Hazırlandıktan sonra 1 saat içinde tüketilmelidir.

Video Galerisi

Ürtiker (Kurdeşen)