Değerli üyelerimiz;
Türkiye Ulusal Alerji ve Klinik İmmünoloji Derneği tarafından  hazırlanan Teorikte ve Pratikte Zor Vakalardan Çözüm Yoluna: Alerji İmmünoloji Atölyesi 17 Ocak 2026 tarihinde Ankara’da gerçekleştirilecektir.

Sizler için oldukça verimli geçeceğine inandığımız atölyemizde ilginizi fazlasıyla çekeceğine inandığımız başlıkları güncel bilgilerle sizlerle paylaşmayı umuyoruz.

Atölyemiz için 60 üyemize (Alerji İmmünoloji Yandal uzmanlık öğrencisi olmak şartı ile) katılım desteği sağlanacaktır. Yol ücreti katılımcı tadından karşılanır. 

Başvuru formuna ulaşmak için aşağıdaki linke tıklayınız .
Sevgi ve saygılarımızla.

Dr. Ömer Akçal           
Atölye Başkanı

Dr. Mehmet Geyik                            Dr. Ahmet Kan                      Dr. Betül Özdel Öztürk
Atölye Başkan Yardımcısı                  Atölye Sekreteri                      Atölye Sekreteri

VAKA ÇÖZÜMLEME ATÖLYESİ FORMATI

  • Oturum öncesi, her biri en fazla on yan dal asistanından oluşan üç grup seçilecektir.
  • Erişkin ve pediatrik alerji immünoloji yan dal asistanlarının kendi alanlarındaki katılımcılarla aynı ekipte yer almasına dikkat edilecektir.
  • Her panelde bir pediatrik bir de erişkin olgu sunulacaktır. Gruplar uzmanlığına göre kendisini ilgilendiren olguya hazırlanacaktır.
  • Vaka takdim edildikten sonra her gruba (pediatrik/erişkin)  olguya ait tetkik sonuçlarının olduğu bir adet zarf teslim edilecektir.
  • Zarfın içerisinde olguya ait hemogram, spesifik IgE, İmmünglobulin sevileri, akım sitometrisi, SFT, deri prick testi, moleküler alerji testi gibi tetkiklerin çıktıları bulunacaktır.
  • Vaka çözümlemesi için gruplara 15 dakika süre tanınacaktır.
  • Gruplar kendilerine ayrılan süre içerisinde olgunun öyküsü ve tetkik sonuçlarına göre tedavi ve izlem planı oluşturacaktır.
  • Her grubun bir sözcüsü belirlenecektir.
  • Tartışma süresi sona erdiğinde, sırayla sözcüler kürsüye çıkarak kendi yaklaşımlarını takdim edecektir.