Çocuklarda Sık Enfeksiyona Yakşalım Sempozyumu - 18 Nisan 2020

Çocuklarda Sık Enfeksiyona Yaklaşım Sempozyumu – 18 Nisan 2020

Değerli Üyelerimiz, Derneğimizin 2020 yılındaki MasterClass kurslarından ikincisi “Çocuklarda sık enfeksiyona yaklaşım” sempozyumu, 18 Nisan 2020 tarihinde Konya’da Selçuklu Kongre Merkezi’nde yapılacaktır. Sempozyumda çocuk hastalıkları pratiğinde en yaygın başvuru nedenlerinden biri olan sık enfeksiyon geçirme durumu multidisipliner olarak değerlendirilecektir. Primer immün yetmezlikler, alerjik durumlar, eşlik eden hastalıklar, periodik ateş sendromları ve çevresel faktörler detaylı olarak […]

Besin Alerjisine Aşı Müjdesi - Kanal 7 Haber

Besin Alerjisine Aşı Müjdesi – Kanal 7 Haber

Türkiye Ulusal Alerji ve Klinik İmmünoloji Derneği(AİD) Başkanı Prof. Dr. Bülent Şekerel “Besin Alerjisine Aşı Müjdesi” konusunda Kanal 7 Haber yayınında bilgi veriyor.

Yiyecek Alerjisine Aşı Müjdesi - TGRT Haber

Yiyecek Alerjisine Aşı Müjdesi – TGRT Haber

Türkiye Ulusal Alerji ve Klinik İmmünoloji Derneği(AİD) Başkanı Prof. Dr. Bülent Şekerel “Yiyecek Alerjisine Aşı Müjdesi” konusunda TGRT Haber yayınında bilgi veriyor.

Bağışıklık Sistemi Hastalıkları İyileşir mi? - Dr. Nazan Altınel

Bağışıklık Sistemi Hastalıkları İyileşir mi?

Bağışıklık sistemini oluşturan elemanlardan herhangi birinin yokluğu ya da işlev bozukluğuna bağışıklık sistemi hastalıkları denir. Bağışıklık sistemini oluşturan hücreler ya da proteinlerin eksikliğinde ya da fonksiyon bozukluklarında vücuda giren zararlı etkenlere karşı mücadelede zayıflık başlar.

fıstık alerjisi aşısı

Besin Alerjilerinin Tedavisinde Alerji Aşısı

Ocak ayının son günü ABD’nin besin ve ilaçların güvenilirliğinden sorumlu kurumu FDA, oldukça umut verici bir haberi duyurdu. Yer fıstığı alerjisinde kullanılmak üzere ağız yolu ile alınabilecek kapsül şeklinde bir alerji aşısının kullanımını resmi olarak onayladı. Böylece Avrupa ve ABD’de oldukça yaygın görülen yer fıstığı alerjisi için uzun yıllardır yapılan araştırmalar sonucunda hastaları yer fıstığının […]

Gıda Katkı Madde Alerjisi - Dr. İbrahim Serhat Çelikel

Gıda Katkı Maddeleri Alerjiye Neden Olur mu?

Gıda katkı maddeleri, tek başlarına tüketilmez ve besin değerleri yoktur. Buna rağmen, gıdaların dayanıklılığını artırmak ve görüntüsünü değiştirmek için sıklıkla gıdalara eklenir. Gıda katkı maddeleri yapay veya doğal olabilir.

Alerjik Rinit - Dr. Semiha Bahçeci

Alerjik Rinit Hastalığı Olanlar Nelere Dikkat Etmelidir?

Alerjik rinit tedavisi alerjenden korunma, ilaç tedavisi ve alerji aşılarından oluşur. Alerjenden sakınma tedavinin ilk basamağıdır ve yaşamımızın her anında bu hastalığa karşı önlemler almamız gerekmektedir.

Çocuklarımız ve Viral Solunum Yolu Enfeksiyonları

Kış aylarında çocukların hastalıklarının en önemli nedeni viral solunum yolu enfeksiyonlarıdır. Derneğimiz üyelerinden Prof. Dr. Özge Soyer yaptığı TV röportajında bu enfeksiyonlardan korunma yollarını anlattı.

Döküntünün Alerjik Hastalık Dışındaki Nedenleri: Zona

Bir kişinin yaşam boyu zona geçirme riski %30 gibi yüksek bir oranda olup 50 yaşından itibaren bu risk daha da artmaktadır. Zona hastalığı; gövdede önce kızarıklık sonra sulu kabarcıklarla kendini gösteren ağrılı bir deri hastalığıdır.  Başlangıçta sulu kabarcıklar ön planda olmadığı için teşhisi kolay değildir, hatta döküntüye kaşıntı da eşlik edebileceğinden kontak dermatit ya da […]

Dr. Ayşe Süleyman - Yumurta Alerjisi Geçer mi?

Yumurta Alerjisi geçer mi?

Yumurta alerjisi çocuklarda süt alerjisinden sonra ikinci sıklıkta görülen besin alerjisidir. Yapılan çalışmalar yumurta alerjisi olan çocukların % 66’sının 5 yaşına kadar yumurtayı tüketebildiğini, şiddetli reaksiyon gösteren hastaların ise % 32’sinin 16 yaşına kadar tüketemediğini göstermektedir.