Kontakt Dermatit Bebeklerde Nasıl Tedavi Edilir?

Kontakt dermatit diğer adıyla temas dermatiti bebeğin cildinin bazı maddelerle temas etmesi sonucu gelişen deride kızarıklık, kabarıklık ve kaşıntı ile seyreden bir rahatsızlıktır.

İdrar, sabun, deterjan, bebek losyonları, bebek giysilerindeki fermuar, çıtçıt ve kıyafet kancalarında bulanan nikel ve krom gibi metaller ile kauçuk oyuncak, balon, top, emzik gibi ürünlerdeki lateks, bebeklerde kontakt dermatite neden olabilir.

Bebeklerde, kontakt dermatit, en sık, halk arasında pişik olarak bilinen bez dermatiti şeklinde görülmektedir. Kontakt dermatitte tedavinin temeli sorumlu etkenin saptanması ve bundan uzak durulması, uygun nemlendiricilerin kullanılması, gerektiğinde kortizon içeren merhemlerin uygulanması oluşturmaktadır.

Bez dermatiti tedavisinde: Cildi havalandırmak için bebeğin bezini her 2 veya 3 saatte bir kontrol etmek ve ıslaksa hemen değiştirmek, bez alanını nazikçe ılık su ve yumuşak bir bez ile temizlemek ve sonrasında kurulamak, temizleme mendili kullanılıyor ise kokusuz ve alkolsüz olanlarını kullanmak, her bez değişiminde ıslanmaya karşı ciltte koruyucu tabaka oluşturabilmek için çinko oksit veya vazelin içeren bir ürün kullanmak, pudra kullanmamak, doktor önerisi olmadan kortizonlu ya da antibiyotikli merhemleri kullanmamak gerekmektedir.

Video Galerisi