Gıda Katkı Madde Alerjisi - Dr. İbrahim Serhat Çelikel

Gıda Katkı Maddeleri Alerjiye Neden Olur mu?

Gıda katkı maddeleri, tek başlarına tüketilmez ve besin değerleri yoktur. Buna rağmen, gıdaların dayanıklılığını artırmak ve görüntüsünü değiştirmek için sıklıkla gıdalara eklenir. Gıda katkı maddeleri yapay veya doğal olabilir.

Alerjik Rinit - Dr. Semiha Bahçeci

Alerjik Rinit Hastalığı Olanlar Nelere Dikkat Etmelidir?

Alerjik rinit tedavisi alerjenden korunma, ilaç tedavisi ve alerji aşılarından oluşur. Alerjenden sakınma tedavinin ilk basamağıdır ve yaşamımızın her anında bu hastalığa karşı önlemler almamız gerekmektedir.

Çocuklarımız ve Viral Solunum Yolu Enfeksiyonları

Kış aylarında çocukların hastalıklarının en önemli nedeni viral solunum yolu enfeksiyonlarıdır. Derneğimiz üyelerinden Prof. Dr. Özge Soyer yaptığı TV röportajında bu enfeksiyonlardan korunma yollarını anlattı.

Döküntünün Alerjik Hastalık Dışındaki Nedenleri: Zona

Bir kişinin yaşam boyu zona geçirme riski %30 gibi yüksek bir oranda olup 50 yaşından itibaren bu risk daha da artmaktadır. Zona hastalığı; gövdede önce kızarıklık sonra sulu kabarcıklarla kendini gösteren ağrılı bir deri hastalığıdır.  Başlangıçta sulu kabarcıklar ön planda olmadığı için teşhisi kolay değildir, hatta döküntüye kaşıntı da eşlik edebileceğinden kontak dermatit ya da […]

Dr. Ayşe Süleyman - Yumurta Alerjisi Geçer mi?

Yumurta Alerjisi geçer mi?

Yumurta alerjisi çocuklarda süt alerjisinden sonra ikinci sıklıkta görülen besin alerjisidir. Yapılan çalışmalar yumurta alerjisi olan çocukların % 66’sının 5 yaşına kadar yumurtayı tüketebildiğini, şiddetli reaksiyon gösteren hastaların ise % 32’sinin 16 yaşına kadar tüketemediğini göstermektedir.

Astım Tedavisi Nasıl Olmalıdır? - Dr. Remziye Tanaç

Astım Tedavisi Nasıl Olmalıdır?

Astım, çocukluk çağında çevresel ve kalıtımsal faktörlerin etkisi ile ortaya çıkan kronik bir hastalıktır. En önemli özelliği tekrarlayan hırıltı, öksürük ve solunum sıkıntısı ataklarının tetikleyiciler ile karşılaşıldığında ortaya çıkmasıdır.

corona virüs

Corona Virüs Enfeksiyonu nedir? Korunmak için Bağışıklık Sistemimizi Nasıl Güçlendirelim?

Corona virüs, 1960’larda insanlarda nezle, grip gibi hafif solunum yolu enfeksiyonlarına neden olan kendi halinde bir virüs olarak bilinirken 2002 yılında Çin’de büyük bir salgına yol açtı.

alerji okulu 2020

ALERJİ OKULU – İlaç Alerjileri, Besin Alerjileri, Tanı Yöntemleri Kursu 28-29 Şubat ve 1 Mart 2020

Değerli Üyelerimiz, Dernek merkezimizde ücretsiz olarak verdiğimiz eğitim ALERJİ OKULU – İlaç Alerjileri, Besin Alerjileri, Tanı Yöntemleri Kursu 28-29 Şubat ve 1 Mart 2020 tarihlerinde yapılacaktır. Ankara dışı katılımcılar için derneğimiz 2 günlük konaklama giderlerini karşılayacaktır.

Dr. Müge Olgaç - Susam Alerjisi

Susam Alerjisi Nedir?

Susam, binlerce yıldır Orta Doğu ve Afrika ülkelerinde üretilen bir besin kaynağıdır. Diğer besin alerjilerinde olduğu gibi tüketimi yaygınlaştıkça alerjik reaksiyonlarının da görülme sıklığı artmıştır.

Dr. Fatma Ömür Ardeniz - Bağışıklık Sisteminin Genetik ile ilişkisi

Bağışıklık Sisteminin Genetik İle İlişkisi Nedir?

Bağışıklık yetmezliği, bağışıklık sisteminin bileşenlerini düzenleyen genlerde ortaya çıkan ve mutasyon adını verdiğimiz değişimler neticesinde görülen hastalıkları temsil eder.